Så er der hyldeblomst ude i butikkerne..

Red Barnet, Kavli og NowakCph danner fælles front
Antallet af børn, der lever under OECDs fattigdomsmål er steget med 10 procent på et år. Et nyt initiativ fra Red Barnet, fødevarevirksomheden Kavli og designbureauet NowakCph skal sætte fokus på børnefattigdommen i Danmark og bidrage til at give flere fattige børn mulighed for at komme på ferielejr.
Omkring 65.000 børn i Danmark er fattige i forhold til OECD’s fattigdomsmål og børnefattigdommen stiger. Således var tallet sidste år ved samme tid blot 59.000. Det betyder, at mange danske børn hverken får sund mad i madkassen, biografture, fritidsaktiviteter, børnefødselsdage eller ferieophold.
Det får nu Red Barnet, fødevarevirksomheden Kavli og designbureauet NowakCph til at danne fælles front for at gøre danskerne opmærksomme på problemet. Det sker i form af en helt særlig limited edition udgave af Kavlis kendte hyldeblomstdrik, som kommer i butikkerne fra maj til september. Her har NowakCph designet et mønster, der smyger sig om flasken, mens Red Barnets logo pryder flaskens hals. Limited edition flasken ledsages af en facebook-kampagne  www.facebook.com/ferielejr, hvor danskerne kan være med til at øge et donationsbeløb på en kvart million fra Kavli til Red Barnets ferielejre. 
- For NowakCph  har bæredygtighed, fair trade og den gode sag altid haft en stor plads. Vi har i mange år leveret tekstiler i økologisk og fair trade bomuld. Derfor er vi meget begejstrede for at kunne være med i et projekt med det gode formål at sende de børn på ferie, som normalt ikke har mulighed for den del af livets glæder, som nogle af os tager som et naturligt privilegium, siger Anne Nowak.

Om designet
Med kampagnens formål in mente har NowakCph forsøgt at få sommer, glæde og natur med i designet af emballagen af hyldeblomstsaften. Derfor var inspirationen til Kavlis Hydeblomstdrik naturligt nok selve hyldeblomsten, hyldebær-ene og grene. Dertil blev den håndtegnede illustrationen tilført en lille portion fri fantasi i form af blomster og sommerfugle. Tegningerne er herefter sat sammen på kryds og tværs for at skabe en ranke af forskellige grene og blomster som kan danne en slags skovbund omkring flasken og som snor sig op ad flasken og indrammer hyldeblomssaften i et net af natur og glæde. 

Om NowakCph
Designbureauet blev stiftet i 2007 og har på kort tid etableret sig som et af landets mest talentfulde. Hovedparten af produkterne er tekstil, men Anne Nowak og Stine Groth Rasmussen har i årenes løb også lavet mønstre til møbler, tandbørster, kalendere og arbejdsuniformer. Det er dog første gang, at NowakCph forsøger sig med saftevand. 

Om Red Barnets ferielejre
Hvert år arrangerer Red Barnet lejre for børn og eneforsørgende familier, der har et begrænset netværk eller af økonomiske, sociale eller helbredsmæssige årsager ikke har andre muligheder for at holde ferie. Red Barnets udgangspunkt for at arrangere sommerferielejre og aktiviteter er FN's Børnekonventions artikel 31, der handler om, at børn har ret til fritid og deltagelse i kulturelle og kreative aktiviteter. 

For mere info kontakt:
Anne Nowak, 23 49 58 51
Kavli,
Red Barnet,